Compania franceza Groupama Asigurari, formata prin fuziunea Asiban si BT, se lanseaza oficial ca brand pe piata locala in data de 28 septembrie, potivit anuntului facut de companie.

Societatea va fi condusa pe piata autohtona de catre Denis Rousset.

In Romania, noua societate de asigurari a luat fiinta prin fuziunea Asiban si BT Asigurari Transilvania, dar si prin preluarea OTP Garancia. Astfel, Groupama va face parte din unul din cele mai puternice grupuri internationale de asigurari si servicii financiare, cu 16 miliaone de clienti si 38.500 de angajati.

Companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia au inregistrat in 2008 un total de prime brute subscrise de peste 1 miliard lei (272,5 milioane euro), in crestere cu 17,76% fata de anul anterior.

Grupul a platit actionarilor 350 milioane de euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane de euro.

Tot in 2008, Groupama s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

In urma fuziunii celor trei companii, care vor functiona sub brandul Groupama, compania urmeaza sa devina un jucator important in Romania, atat in domeniul asigurarilor de viata, cat si in cel al asigurarilor generale.

Groupama Asigurari ar avea o retea de 500 de agentii, aproape 3.000 de angajati si peste 11.000 de agenti, fiind pozitionata astfel incat sa atinga o cota de piata de 25% pe piata asigurarilor de locuinte si bunuri, 20% in domeniul asigurarilor de viata si 15% in sectorul auto in cinci ani.

La nivel mondial, grupul este prezent pe piata asigurarilor in 14 tari.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Neacșu, CEC: Nu trebuie să fim cârcotași în privința IMM Invest
Setari Cookie-uri