Portalul reuneste toate categoriile de institutii care, prin serviciile puse la dispozitie clientilor, contribuie la diversitatea ofertei financiare. eFin.ro are in structura sa banci, IFN-uri, societati de leasing si factoring, consultanti financiari si pentru fonduri structurale, brokeri de credite si evaluatori, fonduri de investitii.

“Credem ca prin aceasta structurare oferim o posibilitate extinsa utilizatorului de a cunoaste, identifica si accesa o multitudine de servicii care sunt de altfel absolut necesare pe piata romaneasca”, a declarat Catalin Dumitrescu, managing partner al firmei Financial View, care administreaza portalul eFin.ro.

Portalul dispune si de un modul Calculatoare, prin intermediul caruia utilizatorul poate sa gasesca alte credite ca alternativa la cel pe care il au deja in scopul de refinantare. Pornind de la caracteristicile specifice ale creditului existent (rata lunara platita la credit, perioada de rambursare ramasa, comision de rambursare anticipata) modulul propune variante de refinantare care au ca scop fie reducerea ratei lunare de plata, fie obtinerea unei sume mai mari platind aceeasi rata lunara.

Totodata, un alt calculator va permite utilizatorului sa determine rata lunara de plata, dobanda efectiva pe care o plateste, suma maxima a creditului pe care il poate obtine pentru toate tipurile de credite si produse de leasing existente pe piata, precum si valoarea finala si randamentul unui depozit constituit.