Guvernatorii si reprezentantii bancilor centrale din 10 state din Europa de Sud-Est sustin ca sistemul bancar al fiecarei tari din regiune se mentine solid si are un nivel adecvat de capitalizare, in pofida crizei globale, potrivit unui comunicat transmis de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
In plus, guvernatorii si reprezentantii bancilor centrale din Romania, Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Muntenegru, precum si sefii autoritatilor bancare din Bosnia-Hertegovina si Republika Srpska, au apreciat importanta colaborarii si coordonarii la nivelul bancilor centrale si al autoritatilor de supraveghere din regiune, pentru atenuarea efectelor directe si indirecte ale turbulentelor financiare internationale, restabilirea increderii si asigurarea in continuare a stabilitatii financiare.

Reuniunea guvernatorilor si reprezentantilor bancilor centrale amintite, ce a avut loc la Sinaia, s-a axat pe continuarea colaborarii in domeniul supravegherii bancare din Europa de Sud-Est si asigurarea stabilitatii financiare in aceasta regiune, informeaza NewsIn.

Participantii au evidentiat si importanta rolului detinut de recent-infiintatul Colegiu de supraveghere, in evaluarea si solutionarea riscurilor cu care se confrunta grupurile bancare transfrontaliere, precum si in promovarea unei platforme permanente de supraveghere mai eficienta.

Aceasta platforma va facilita si evaluarea in comun a necesarului de capital al tuturor institutiilor din regiune, luand in considerare profilul de risc si salvgardarea intereselor atat in tarile de origine, cat si in tarile gazda, se mai arata in comunicat.

Urmatoarea reuniune a guvernatorilor din Europa de Sud-Est va avea loc in Cipru in 2011.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri