Fata Asigurari isi majoreaza capitalul social cu 19%

Asiguratorul Fata Asigurari, controlat de grupul italian Generali, isi majoreaza capitalul social cu 10,68 milioane lei, pana la 68,3 milioane lei pentru sustinerea programului de investitii si respectarea cerintelor de solvabilitate impuse de Comsia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Inainte de majorare, Fata Asigurari avea un capital social de 57,62 milioane lei.

"Majorarea capitalului social este menita sa completeze marja de solvabilitate si fondul de siguranta, in concordanta cu cerintele CSA si pentru sustinerea programului de investitii al societatii", se mentioneaza in document.

Majorarea se realizeaza prin emisiunea a 1,068 milioane de actiuni noi, in schimbul unui nou aport in numerar depus de actionarul majoritar, Fata Assicurazioni Danni Spa. In urma majorarii, numarul de actiuni emise de societate va creste la 6,83 milioane, anunta NewsIn.

Actiunile emise pentru majorarea capitalului social ar urma sa fie subscrise de actionarii existenti, proportional cu numarul actiunilor pe care le detin. Fata Assicurazioni Danni Spa detine 99,9999% din capitalul social, iar Fata Vita Spa detine o actiune.

Fata Assicurazioni, divizia specializata de asigurari agricole a grupului italian Generali, a preluat in toamna lui 2006 compania Asigurari Global, care a devenit ulterior Fata Asigurari Agricole, redenumita Fata Asigurari. Compania a inceput activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurarile agricole, dupa 1 noiembrie 2006.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri