Romania nu va realiza si emisiuni de obligatiuni in dolari pe piata externa, structura fondurilor din trezorerie fiind echilibrata in acest moment si nefiind necesare fonduri suplimentare in dolari, a explicat Bogdan Dragoi, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Totusi, Romania nu exclude o noua emisiune de eurobonduri in acest an.
Finantele nu iau in calcul o emisiune de obligatiuni in dolari, dar nu exclud posibilitatea ca, in functiile de conditiile din piata, sa realizeze in acest an o noua emisiune de eurobonduri.

"Tinand cont ca dorim aderarea la zona euro toata strategia noastra pe partea de Trezorerie este orientata pe atragerea de finantari in euro, motiv pentru care nu luam in calcul o viitoare emisiune de obligatiuni in dolari", a declarat Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

Romania a iesit pe piete externe saptamana trecuta cu o emisiune de eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro. Interesul investitorilor straini a fost foarte ridicat, pe fondul unui moment favorabil, astfel ca oferta totala primita din partea investitorilor s-a ridicat la 4,943 miliarde euro, a mai precizat Dragoi.

"In functie de conditiile de piata vom fi pregatiti sa fim din nou prezenti pe pietele externe cu emisiuni", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.

Bancile care au intermediat emisiunea de eurobonduri sunt HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank. Eurobondurile romanesti urmeaza sa fie listate pe Bursa din Luxemburg, data scadentei fiind 18 martie 2015.

Reprezentantii Finantelor nu au dorit sa mentioneze care a fost comisionul platit intermediarilor emisiunii de obligatiuni, mentionand ca acesta este confidential.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri