Romania nu va realiza si emisiuni de obligatiuni in dolari pe piata externa, structura fondurilor din trezorerie fiind echilibrata in acest moment si nefiind necesare fonduri suplimentare in dolari, a explicat Bogdan Dragoi, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Totusi, Romania nu exclude o noua emisiune de eurobonduri in acest an.
Finantele nu iau in calcul o emisiune de obligatiuni in dolari, dar nu exclud posibilitatea ca, in functiile de conditiile din piata, sa realizeze in acest an o noua emisiune de eurobonduri.

"Tinand cont ca dorim aderarea la zona euro toata strategia noastra pe partea de Trezorerie este orientata pe atragerea de finantari in euro, motiv pentru care nu luam in calcul o viitoare emisiune de obligatiuni in dolari", a declarat Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

Romania a iesit pe piete externe saptamana trecuta cu o emisiune de eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro. Interesul investitorilor straini a fost foarte ridicat, pe fondul unui moment favorabil, astfel ca oferta totala primita din partea investitorilor s-a ridicat la 4,943 miliarde euro, a mai precizat Dragoi.

"In functie de conditiile de piata vom fi pregatiti sa fim din nou prezenti pe pietele externe cu emisiuni", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice.

Bancile care au intermediat emisiunea de eurobonduri sunt HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank. Eurobondurile romanesti urmeaza sa fie listate pe Bursa din Luxemburg, data scadentei fiind 18 martie 2015.

Reprezentantii Finantelor nu au dorit sa mentioneze care a fost comisionul platit intermediarilor emisiunii de obligatiuni, mentionand ca acesta este confidential.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri