Astra, companie cu capital majoritar romanesc specializata in asigurari generale, a obtinut un contract de asigurare pentru raspunderea civila aeroportuara fata de terti cu Aeroportul International Henri Coanda, in valoare de 490.057 lei, potrivit anuntului de atribuire al institutiei.

Contractul a fost atribuit asiguratorului Astra in 15 februarie, in urma unei licitatii deschise la care a mai participat un asigurator.

"Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 844.640 lei", se arata pe site-ul de licitatii electronice e-licitatie.ro.

Astra Asigurari a inregistrat anul trecut o valoare a primelor brute subscrise de 795,8 milioane lei (187,8 milioane euro), in crestere cu 22% fata de 2008, iar pentru anul in curs tinteste o crestere a afacerilor cel putin egala cu cea din 2009.

Societatea Astra Asigurari este controlata de grupul Nova Trade, al lui Dan Adamescu, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Oradea: Coalitia PSD-UDMR, acuzata ca vrea falimentarea aeroportului