Astfel, pentru un credit de 52.000 de euro pe 30 ani, dobanda variabila este de 6,94% (Euribor la sase luni + 5,95%) la nivelul actual al dobanzilor din piata interbancara din zona euro, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este 7,52%. Astfel, rata lunara platita de client este de 348 euro, la conditiile actuale din piata.

Pentru imprumuturile in lei, marja este de 1,3% peste Robor la sase luni, dobanda fiind de 11,80% pe an la conditiile actuale. Creditul este disponibil si in dolari si poate fi solicitat de orice persoana cu varsta intre 20 de ani si 65 de ani, care are un venit net pe familie de minimum 850 lei.

"Creditul acopera pana la 80% din pretul proprietatii imobiliare, iar perioada de creditare poate fi intre 3 si 30 de ani in cazul achizitiei unei locuinte sau unui teren, iar pentru reamenajare, intre 3 si 10 ani", arata comunicatul bancii.

La evaluarea eligibilitatii, UniCredit Tiriac Bank ia in calcul venituri din salariu, bonusuri, pensie, comisioane din vanzari, diurna, drepturi de autor, venituri din chirii, dividende, profesii liberale si venituri obtinute din rente viagere.

UniCredit Tiriac Bank este controlata de grupul bancar italian UniCredit si are o retea de 241 de sucursale, ce deservesc 515.000 de clineti activi.