O data cu majorarea primei garantate de stat in anul 2009, produsele de economisire-creditare pentru domeniul locativ au devenit mult mai atractive. Incepand cu anul 2009, contractele de economisire-creditare beneficiaza de prima garantata de stat de 25% din sumele economisite, prima garantata de stat care poate urca pana la 250 euro (contravaloare in lei), pentru toate categoriile de deponenti.

Perioada de economisire recomandata este de 5 ani, alaturi de dobanda si prima garantata de stat de 25% vor reprezenta o suma atractiva pentru client, pe care nu o poate obtine din alt produs financiar de pe piata.

“Un alt avantaj este posibilitatea clientului care economiseste de a obtine un credit in lei, cu dobanda mica si fixa pe toata durata contractului, de 5% sau 6%/an, in functie de tipul de contract ales. In plus, pentru cei care doresc sa investeasca intr-un timp scurt in domeniul locativ, BCR BpL le ofera posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – micsorand astfel perioada de asteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ”, a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Citeste si:

BCR Banca pentru Locuinte acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi incheiate cu BCR BpL direct in sucursalele si agentiile Bancii Comerciale Romane (BCR), precum si prin reteaua de distributie proprie a BCR BpL, respectiv prin forta directa de vanzare si prin partenerii BCR BpL.

BCR Banca pentru Locuinte, subsidiara a grupului BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008.