Vienna Insurance Group: Profit de 14,3 mil. euro in S1, pe plan local

Companiile Vienna Insurance Group (VIG) din Romania au inregistrat in primul semestru un profit inainte de taxe de 14,3 milioane euro, in crestere cu 18,1% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce primele brute subscrise au scazut cu 12,5%, la 274 milioane euro.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise in Romania au coborat la 225,7 milioane de euro, din cauza restructurarii portofoliului, se arata intr-un comunicat transmis joi de asiguratorul austriac, potrivit Mediafax.

Primele obtinute din polite de asigurari de viata au avansat totodata cu 39,8%, la 48,3 milioane euro, datorita vanzarilor puternice ale BCR Asigurari de Viata.

Astfel, primele brute subscrise de companiile din Romania ale VIG au coborat de la 313 milioane euro in primele sase luni din 2009 la 274 milioane euro in primul semestru din acest an, iar profitul inainte de taxe a crescut de la 12,1 milioane euro la 14,3 milioane euro.

Cheltuielile cu revendicari si beneficii au coborat cu 13,7%, de la 209,5 milioane euro la 180,6 milioane euro, iar costurile operationale s-au redus cu 16,4%, de la 90,7 milioane euro la 75,8 milioane euro.

"Din cauza evolutiei daunelor platite, indicatorul combined ratio (raportul dintre costuri cu daune si prime subscrise - n.r.) a depasit 100%", se spune in comunicat.

VIG detine in Romania companiile Asirom, Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata (Omniasig Life), BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata. Grupul desfasoara cea mai mare parte din operatiuni in Austria si pe pietele central-est europene.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri