Fitch renunta la supravegherea individuala a Piraeus Bank

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingurile Piraeus Bank si a renuntat si la supravegherea cu implicatii negative a calificativului individual, dupa ce institutia de credit a anuntat ca a retras oferta de achizitie a participatiilor statului elen la bancile ATEbank si Postbank, scrie Mediafax.

Calificativul pentru credite pe termen lung al Piraeus a fost confirmat la "BBB-", iar cel pentru credite pe termen scurt la "F3". Ratingul individual a fost confirmat la "D", iar cele de sustinere la "2", se arata intr-un comunicat al Fitch.

Totodata, agentia de rating a schimbat perspectiva supravegherii calificativului individual "D/E" al ATEbank la "negativa", de la "in curs de imbunatatire". In plus, Fitch a confirmat ratingurile "BBB-" si "F3" pentru credite pe termen lung si scurt, respectiv cel de sustinere la "2".

Piraeus a lansat in iulie o oferta pentru achizitia a 77,31% din ATEbank, de asemenea cu activitati in Romania, si 33,04% din Postbank.

Retragerea ofertei Piraeus elimina eventuale riscuri de integrare, care ar fi fost amplificate de climatul operational dificil din Grecia. Chiar daca ar fi generat beneficii importante pe termen lung, achizitiile preconizate de Piraeus Bank ar fi afectat situatia financiara a bancii pe termen scurt.

Grupul elen Piraeus detine pe piata locala Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare si Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari.

ATEbank Grecia controleaza 74,12% din actiunile ATE Bank Romania, un alt actionar important fiind International Finance Corporation, membra a grupului Bancii Mondiale, cu 15% din capitalul social al bancii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează Apple Pay doar pentru clienții cu carduri Visa
Setari Cookie-uri