Patriciu: BNR greseste cand intervine asupra cursului. Euro este o moneda falsa, volatila

Omul de afaceri Dinu Patriciu, fondatorul Rompetrol, sustine ca Banca Nationala a Romaniei greseste atunci cand intervine asupra cursului si asta pentru ca euro este o moneda "falsa, volatila".

"Este o idee falsa ca facem comert in euro pentru ca, de fapt, toate materiile prime sunt cumparate in dolari", a declarat Patriciu, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste evolutia euro, Dinu Patriciu a spus ca la inceput si-a facut planurile de investitii pentru reteua de magazine de cartier Mic.Ro la 4,7-4,8 lei/euro, dar ca acum mizeaza pe o moneda europeana mai scumpa.

In prezent, lantul Mic.Ro numara peste 100 de unitati in Bucuresti si in comunele din imprejurimi, urmand ca pana la sfarsitul lui 2011, numarul magazinelor fixe sa creasca la 1.000, iar al celor mobile (rulote) - la 2.000. [Citeste aici mai multe detalii despre expansiunea retelei].

In prezent, un magazin Mic.Ro are in jur 350 de clienti pe zi, valoarea medie a bonului de cumparaturi fiind de 10 lei. Planurile de extindere a retelei vizeaza si Republica Moldova, acolo unde Patriciu va deschide, prin intermediul Mercadia Holland BV, companie de retail pe care o controleaza - sa deschisa 100-120 de unitati in urmatorii doi ani.

Citeste si:

Patriciu: Nu mai luam marfa de la Metro. Sunt neprofesionisti

Extindere exploziva la Mic.Ro: 1.000 de magazine fixe si 2.000 pe roti pana in 2012


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri