Bruynseels, BCR: Discutam cu Guvernul despre "Prima Casa 3"

BCR discuta cu Guvernul despre un program "Prima Casa 3" si a propus totodata ca garantiile date de stat in schemele Prima Casa sa fie de 50% din valoarea creditului, a declarat directorul general al bancii, Dominic Bruynseels, potrivit Mediafax.

"Ceea ce mi-ar placea sa faca Guvernul ar fi sa ne dea o garantie de 50%, pentru ca atunci am putea macar sa dublam marimea programului si sa punem creditele ipotecare la dispozitia mai multor oameni", a declarat seful BCR.

BCR a acordat pana acum peste 10.000 de credite in programele Prima Casa 1 si 2, in valoare totala de 430 milioane euro, avand o cota de piata de 35% pe aceste scheme ale guvernului.

Prin programul "Prima Casa", Guvernul garanteaza creditele pentru cumpararea unei locuinte in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Citit mai multe despre Programul Prima Casa in alte tari – Asemanari si deosebiri cu Romania


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri