Gheorghe Ialomitianu a declarat dupa discutiile cu sindicalistii la Ministerul de Finante ca stimulentele vor fi acordate de acum pe criterii clare, care pana acum nu au existat, el transmitand directorilor de institutii ca au mare responsabilitate in intocmirea listelor cu realizarile angajatilor.

Ialomitianu a explicat care este mecansimul in functie de care se vor acorda aceste stimulente. Astfel, sefii vor face propuneri pentru toti angajatii, listele vor veni la minister, iar comisia la nivelul ministerului va analiza "pozitie cu pozitie" daca se respecta criteriile, arata Mediafax.

Acest mecanism va fi valabil pentru lunile august si septembrie, ulterior urmand sa se discute alte criterii, pentru ca limita stimulentelor va fi alta. "Noi am stabilit aceste criterii pentru aceasta perioada, in perioadele urmatoare se vor acorda doar celor care aduc bani suplimentari la stat", a spus ministrul de Finante.

"Transmit tuturor directorilor ca au o mare responsabilitate privind intocmirea listelor. Cei care-si vor bate joc vor trebui sa lucreze in alta parte", a fost mesajul ministrului.

Acesta a subliniat ca si directorii vor fi analizati la nivel central de catre presedintele comisiei si de ceilalti secretari de stat. "La nivelul Ministerului de Finante exista o comisie in care am incredere ca va respecta prevederile legii", a sustinut Ialomitianu.

Acesta a explicat ca aceste criterii nu fusesera stabilite anterior, "Vladescu a trimis o scrisoare in teritoriu ca acordarea stimulentelor se face netransparent si ilegal, nu s-au intocmit listele cu criterii si atunci a fost o problema".

Referitor la eventuale proteste, Ialomitianu a aratat ca "atata timp cat noi suntem corecti si vrem sa-i stimulam pe cei care muncesc" nu vor fi probleme.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ialomitianu despre un board al ANAF: O greseala