Noua companii de pe Rasdaq vor veni, din 2006, pe platforma Arena a Bursei

De la anul, un nou grup de 107 emitenti de pe piata Rasdaq va fi transferat pe platforma de tranzactionare ARENA a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), actiune ce se inscrie in proiectul de unificare a intregii activitatii de tranzactionare pe o singura platforma tehnica, informeaza BVB. Din cele 107 companii, noua au fost selectionate pentru a se tranzactiona in segmentul de piata de tip licitatie \"regular\", restul fiind eligibili pentru sistemul de negociere extrabursiera.

Incepand cu data de 19 decembrie 2005, acestia vor fi suspendati de la tranzactionare si vor reveni la tranzactionare pe 4 ianuarie 2006, pe sistemul ARENA Exchange Platform, in masura finalizarii operatiunilor de transfer si consolidare a registrelor. Pana la autorizarea BVB ca operator de piata si operator de sistem, actiunile de pe piata Rasdaq vor continua sa fie tranzactionate pe o piata distincta din cadrul BVB, o parte pe platforma BER si o parte pe aceeasi platforma tehnica de tranzactionare, inregistrare si compensare-decontare, ca si cele --cu valorile mobiliare admise la Cota Bursei.

In urma fuziunii celor doua burse, capitalul social al BVB s-a majorat de la 20.575.030 lei la 22.690.570 lei, iar numarul actionarilor a crescut de la 67 la 71. 68 dintre acestia sunt companii de brokeraj care opereaza pe pietele reglementate administrate de BVB.

Bursa a preluat toate obligatiile si drepturile BER. "Fuziunea marcheaza atingerea unuia dintre obiectivele importante pe care cele doua institutii si comunitatea brokerilor si le-au fixat in cadrul Strategiei de dezvoltare a pietei bursiere din Romania si deschide o noua perspectiva asupra viitoarei contructii institutionale, care va trebui sa faca din piata de capital un motor al cresterii economiei romanesti", declara conducerea BVB.

"Este momentul ca ansamblul institutiilor pietei de capital din Romania sa contribuie la completarea circuitelor necesare pentru ca resursele financiare disponibile in piata de capital sa poata fi orientate in mod eficient care zonele productive ale economiei", afirma Stere Farmache, directorul general al BVB.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri