Licitatia a avut o valoare programata de 800 de milioane de lei. Suma cererilor pentru titluri din partea bancilor comerciale a fost de 3,1 miliarde de lei, iar randamentul maxim s-a ridicat la 6,79% pe an.

Cea mai recenta licitatie pentru astfel de titluri a avut loc pe 6 decembrie, cand Finantele au atras de la banci un miliard de lei prin vanzarea de certificate la sase luni, la un randament de 6,88% pe an, inferior celui din licitatia anterioara pentru astfel de titluri, de 6,96% pe an.

MFP a vandut joi obligatiuni cu scadenta la trei ani in suma de 500 de milioane de lei, nivel similar valorii programate, la un randament mediu de 7,17% pe an, in usoara crestere fata de cel de la precedenta licitatie pentru astfel de titluri, de 7,1% pe an.

Citeste si:

Trezoreria statului si-a propus sa atraga in luna decembrie 4,6 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, valoarea indicativa fiind similara cu cele propuse in ultimele luni si peste media sumelor pe care Trezoreria a reusit sa le imprumute.

Urmatoarea operatiune este programata pentru joi, 23 decembrie, pentru vanzarea de obligatiuni cu maturitatea la cinci ani, in valoare de 300 milioane de lei.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 38,138 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.