"Din informatiile pe care le am de la societatile de asigurare, piata de profil va stagna sau va creste cu 1-2% fata de 2010. Evolutia subscrierilor va fi in stricta corelatie cu rezultatele economiei nationale. Daca situatia economica a Romaniei se va imbunatati, si asigurarile vor creste", a spus Toncescu, la un seminar de profil.

In 2010, piata asigurarilor a scazut cu 5,7%, la 8,36 miliarde de lei, pe fondul diminuarii subscrierilor pe segmentul asigurarilor generale, care au coborat cu 7,5%, la 6,69 miliarde de lei, in timp ce politele de viata au urcat cu 2,3%, la 1,67 miliarde de lei, scrie Mediafax.

Reprezentantul CSA a estimat ca piata asigurarilor de viata va continua sa creasca si in acest an, in timp ce asigurarile generale vor depinde foarte mult de evolutia subscrierilor pe segmentul CASCO, puternic afectat in 2010.

"Cred ca implicarea si eforturile asiguratorilor de profil in directia prezentarii si lansarii de noi produse nu vor ramane fara efect. Intr-o perioada de criza, oamenii ar trebui sa incheie polite de viata, care, la finalul contractului, le vor aduce beneficii", a spus Toncescu.