Nivelul primelor subscrise in acest an va fi influentat de evolutia economiei nationale, asa cum s-a intamplat in ultimii doi ani, cand piata de profil a urmat rezultatele macroeconomice, a declarat presedintele BCR Asigurari, Mihail Tecau, conform Mediafax.
"Daca economia merge, daca afacerile companiilor cresc, asiguratorii vor avea rezultate bune. Sper ca anul 2011 sa fie mai bun decat cel precedent, dar nu ma astept la rezultate spectaculoase, care sa depaseasca cu prea mult nivelul subscrierilor din 2010", a spus Tecau.

In 2010, piata asigurarilor a scazut cu 5,7%, la 8,36 miliarde de lei, pe fondul diminuarii subscrierilor pe segmentul asigurarilor generale, care au coborat cu 7,5%, la 6,69 miliarde de lei, in timp ce politele de viata cu urcat cu 2,3%, la 1,67 miliarde de lei.

In privinta BCR Asigurari, Tecau a spus ca societatea a incheiat anul 2010 cu un rezultat similar celui din 2009, cand subscrierile au insumat 594,1 milioane de lei, in conditiile in care bugetul asiguratorului prevedea cresterea veniturilor cu 9%, la 647 milioane de lei.

"2010 a fost un an dificil, care ne-a invatat sa fim mai atenti cu cheltuielile, sa luam masuri in directia reducerii acestora, una dintre acestea fiind investitiile in sectorul IT, care au eficientizat activitatea de subscriere. De asemenea, au fost inchise unitatile teritoriale cu rezultate modeste, iar produsele lansate au incercat sa se plieze si mai bine pe cerintele clientilor", a afirmat Tecau.

El a mai spus ca BCR Asigurari a ramas in primele cinci societati de profil dupa nivelul subscrierilor in 2010, obiectiv pe care il va urmari si in acest an.

In 2009, asiguratorul a raportat prime subscrise de 594,1 milioane de lei, rezultat care a plasat BCR Asigurari pe locul cinci in topul companiilor de profil, cu o cota de piata de 7,9%.

Comparativ cu 2008, veniturile societatii au crescut cu 9,3%. De asemenea, in acelasi an, asiguratorul a avut pierderi de 55,51 milioane de lei, in crestere de zece ori fata de 2008.

Cu un capital social de 123,39 milioane de lei, BCR Asigurari si-a inceput activitatea in 2005.

Principalul actionar este grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care detine 95,91% din capitalul social al companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri