Producatorul de software Microsoft a platit circa 1 mld. $ pentru a convinge Nokia sa introduca sistemul de operare Windows Phone 7 pe terminalele produse de compania finlandeza, a scris presa internationala, citand surse familiare cu situatia.
Sursele Bloomberg au declarat ca acordul Nokia-Microsoft va dura cel putin cinci ani. Nokia va plati catre Microsoft o taxa de licenta pentru fiecare telefon cu WP7 vandut. Totodata, companiile vor imparti veniturile generate din publicitate.

Analistii subliniaza ca in suma de 1 mld. $, Microsoft si-a cumparat poarta de intrare pe o piata pe care, altfel, ar fi fost greu sa o cucereasca. Totodata, in acest proces, Microsoft a oprit Nokia sa adopte sistemul de operare al concurentilor de la Google, Android.

Seful Nokia Romania, Razvan Petrescu, a spus ca roadele acordului dintre Nokia si Microsoft se vor vedea cel mai clar in 2012, cand vor iesi pe piata mai multe terminale cu sistemul de operare Windows Phone 7.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri