Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a semnat cu Digital Cable Systems, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata autohtona de telecomunicatii, contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti de televiziune prin satelit.

Pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati, anunta Romtelecom.

Operatorul de telefonie fixa a notificat Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza contractului semnat, iar preluarea clientilor va incepe numai dupa obtinerea avizului.

Compania DCS a fost infiintata in 2005, iar din portofoliul acesteia fac parte brandurile Akta, care se adreseaza consumatorilor individuali si Dial Telecom, pe segmentul corporate.

Akta furnizeaza servicii de telefonie, internet si televiziune prin cablu si satelit, in timp ce Dial Telecom ofera telefonie fixa, internet si solutii de date si colocare servere, dar doar la nivelul Bucurestiului.

Romtelecom si-a diminuat veniturile cu 8,4% in 2010. Operatorul a scazut usor in privinta utilizatorilor de telefonie, dar si-a majorat numarul de abonati de televiziune si internet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si