Iese Orange din Romania? Vezi pozitia companiei

France Telecom-Orange nu planuieste in momentul de fata sa isi vanda operatiunile din Romania, a anuntat compania intr-o pozitie oficiala ca reactie la informatiile publicate in presa.

“Evaluarea strategica a portofoliului detinut de catre grup nu este o operatiune noua si a mai fost mentionata de catre Stephane Richard, CEO France Telecom – Orange, in luna februarie, la prezentarea rezultatelor financiare pe 2010”, anunta Orange.

El a declarat ca grupul va face o analiza a portofoliului activelor pentru a-si optimiza performanta operationala si a aduce un plus de valoare in fiecare tara.

“Conducerea grupului are responsabilitatea de a face astfel de evaluari periodic, dar nu la intervale clar stabilite”.

Potrivit pozitiei oficiale, in cel mai rau caz, in urma acestei evaluari s-ar putea lua decizia de a vinde operatiuni, insa, in acelasi timp, evaluarea ar putea sta la baza unor proiecte de consolidare (cum ar fi, de exemplu, joint-venture in Marea Britanie, propunerea de fuziune din Elvetia sau proiectele de folosire in comun a retelei in Polonia/Austria).

Cu toate acestea, mai spun oficialii operatorului telecom, in momentul de fata nu s-a luat nicio decizie de a vinde sau de a consolida operatiunile de pe nicio piata europeana si nici nu exista un astfel de proiect in curs de implementare.

Pozitia oficiala a fost transmisa "in urma lipsei de acuratete a informatiilor aparute in presa referitor la posibila vanzare a unor operatiuni din Europa".

Astfel, presa internationala a scris ca France Telecom ar putea consolida sau vinde unele operatiuni "mai mici" din Europa, din tari precum Austria, Belgia sau Romania, deoarece cresterea de pe continent a incetinit, in timp ce industria telecom din zone cum ar fi Africa si Orientul Mijlociu este in expansiune accelerata.

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila pe piata locala, a inregistrat afaceri de 222 de milioane de euro in primul trimestru al acestui an, in scadere cu 6,3% fata de cele 237 de milioane de euro raportate intre ianuarie-martie 2010, arata raportul financiar al France Telecom, actionarul majoritar al companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri