Compania producatoare de autovehicule Ford a incheiat un contract cu Google pentru a implementa tehnologia de predictie API ce va putea sa prezica comportamentele soferilor si sa optimizeze performantele masinilor, scrie TGDaily.
Tehnologia API, dezvoltata anul trecut, poate converti informatiile ce rezulta din comportamentele soferilor si sa prezica cele mai probabile rute pe care le vor parcurge soferii si, astfel, sa “tuneze” masina astfel incat sa se potriveasca cu drumurile respective.

“API Google Prediction ne permite sa utilizam informatiile stocate de-a lungul timpului despre orice sofer si sa le transformam in ceva util, practic”, a declarat Ryan McGee, expert tehnologic al Ford.

Odata ce soferul incepe sa foloseasca sistemul, acesta stocheaza “in nor” informatii despre el, in functie de viteza, rutele alese sau orele in care calatoreste mai des.

Odata pornit motorul masinii, Google Prediction va folosi acele date pentru a incerca sa prezica cea mai probabila destinatie, sa verifice cu soferul daca este corect si apoi sa optimizeze automat performantele masinii pentru acea calatorie. Acest lucru va permite soferului sa economiseasca combustibil sau baterie, sau chiar sa treaca pe modul electric la masinile hibride.

Proiectul se afla inca in stare de cercetare, progresele ce se fac urmand a fi anuntate pe parcurs.

Sursa foto:
TGDaily.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri