Vanzarile globale de terminale mobile s-au ridicat pe primul trimestru al anului curent la 427,8 milioane unitati, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, 23,6% din total reprezentand comercializari de smartphone-uri, conform unui studiu Gartner citat de presa internationala.
Vanzarile de smartphone-uri au crescut cu 85% in primul trimestru al anului comparat cu aceeasi perioada a anului 2010.

“Ponderea smartphone-urilor putea fi chiar mai mare, dar producatorii au anuntat pe primul trimestru ca vor lansa numeroase smartphone-uri abia in al doilea trimestru al anului. Credem ca unii clienti si-au amanat achizitiile pentru a beneficia de noile modele”, a declarat Roberta Cozza, analist al Gartner.

Efectele cutremurelor si tsunami-ului din Japonia vor fi mai mici decat se estimase initial, a subliniat studiul.

In primul trimestru, Nokia a vandut 107,6 milioane de terminale mobile catre clientii finali si astfel a acoperit o pondere de 25,1% din piata. Pe primul trimestru al anului 2010, Nokia avea insa o cota mai mare, de 30,6% din piata globala de terminale mobile.

Samsung Electronics a acoperit o pondere de 16,1% din piata, in scadere de la 18%.

LG Electronics a ocupat locul trei, cu o cota de 5,6%, in scadere de la 7,6%, in timp ce Apple si-a crescut cota de piata la 3,9%, comparat cu 2,3% in aceeasi perioad a anului precedent.

Android a acoperit cea mai mare cota de piata dintre sistemele de operare pentru smartphone-uri, cu o pondere de 36%, in crestere de la 9,6% anul trecut. Symbian si-a redus cota de la 44,2% in primul trimestru al lui 2010 la 27,4%. iOS al Apple a crescut de la 15,3% la 16,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri