IBM, care a implinit 100 de ani luna trecuta, a afisat rezultate mai bune pe trimestrul doi decat estimarile analistilor, aratand ca gigantul american este “pe val”, scrie New York Times.
Compania a raportat o crestere de 8% a veniturilor nete, pana la 3,7 mld. $. Veniturile au crescut cu 12%, pana la 26,7 mld. $, de la 23,7 mld. $ in aceeasi perioada a anului precedent. Vanzarile bune au fost sprijinite de un curs valutar favorabil, dolarul mai slab traducandu-se in venituri mai mari. Exceptand aceste cresteri rezultate din cursul valutar, veniturile au crescut cu 5%. Analistii estimau afaceri de 25,3 mld. $.

Samuel J. Palmisano, directorul executiv al IBM, a declarat ca rezultatele sunt dovada faptului ca investitiile pe termen lung ale companiei incep sa prinda roade. Printre aceste initiative se numara accentul pus pe pietele in curs de dezvoltare si achizitia de companii de analiza.

“Pe masura ce IBM intra mai mult in al doilea sau secol de existenta continuam procesul de transformare, pozitionand compania astfel incat sa fim liderii viitorului”, a declarat Palmisano.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri