Producatorul de chipuri Broadcom va cumpara NetLogic Microsystems pentru 3,7 miliarde de dolari, au anuntat, la inceputul acestei saptamani, cele doua companii, Broadcom intrand astfel pe piata procesoarelor folosite pentru retele de date, transmite Bloomberg.
Actionarii vor primi 50 de dolari pentru fiecare titlu, cu 57% mai mult fata de cotatia de la finalul sedintei bursiere de vineri (9 septembrie), potrivit Mediafax.

Broadcom, companie care produce chipuri pentru televizoare, foloseste tranzactia pentru a-si creste baza de clienti in randul companiilor care construiesc echipamente pentru distributia de continut online, video sau in alt format, care necesita transferul unui volum mare de date. Achizitia extinde gama de produse a Broadcom prin includerea de procesoare pentru trafic de date.

In prima ora de la deschiderea bursei din SUA, actiunile NetLogic au urcat cu 50%, la 47,87 dolari, iar cele ale Broadcom au pierdut 20 de centi, la 33,24 dolari.

Tranzactia a fost aprobata de consiliile de administratie ale celor doua companii si urmeaza sa fie finalizata in prima jumatate a anului urmator.

Preluarea NetLogic este a patra tranzactie, dupa valoare, din sectorul IT american din ultimii cinci ani si a doua din 2011. In aprilie, Texas Instruments a ajuns la o intelegere cu National Semiconductor pentru a prelua compania in schimbul a circa 6,5 miliarde de dolari, potivit datelor Bloomberg.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri