Actionarii vor primi 50 de dolari pentru fiecare titlu, cu 57% mai mult fata de cotatia de la finalul sedintei bursiere de vineri (9 septembrie), potrivit Mediafax.

Broadcom, companie care produce chipuri pentru televizoare, foloseste tranzactia pentru a-si creste baza de clienti in randul companiilor care construiesc echipamente pentru distributia de continut online, video sau in alt format, care necesita transferul unui volum mare de date. Achizitia extinde gama de produse a Broadcom prin includerea de procesoare pentru trafic de date.

In prima ora de la deschiderea bursei din SUA, actiunile NetLogic au urcat cu 50%, la 47,87 dolari, iar cele ale Broadcom au pierdut 20 de centi, la 33,24 dolari.

Citeste si:

Tranzactia a fost aprobata de consiliile de administratie ale celor doua companii si urmeaza sa fie finalizata in prima jumatate a anului urmator.

Preluarea NetLogic este a patra tranzactie, dupa valoare, din sectorul IT american din ultimii cinci ani si a doua din 2011. In aprilie, Texas Instruments a ajuns la o intelegere cu National Semiconductor pentru a prelua compania in schimbul a circa 6,5 miliarde de dolari, potivit datelor Bloomberg.