Producatorul american de soft pentru baze de date si aplicatii pentru afaceri Oracle a anunta ca va renunta la aproximativ 2000 de angajati in urma achizitionarii rivalului Siebel Systems, intr-o tranzactie ce ajunge la 5,8 miliarde de dolari scrie presa internationala.

Oficialii Oracle estimeaza ca aceste reduceri de personal vor scadea cheltuielile companiei cu aproximativ 400 milioane dolari pe an, urmand ca la sfarsitul acestui program producatorul american de soft sa aiba aproximativ 55.000 de angajati la nivel mondial.

Pe de alta parte, Adam Holt, analist in cadrul JP Morgan, a declarat ca Oracle cunoaste zilele acestea un trend descendent pe Wall Street, asteptandu-se totodata la rezultate favorabile pentru trimestrul trei.

In ultimii doi ani, Oracle a cheltuit aproximativ 19 miliarde de dolari pentru tranzactionarea de companii rivale cu scopul de a-si mari cota de piata. Tranzactia Siebel vine la aproximativ un an dupa ce Oracle a cumparat pentru 10 miliarde de dolari compania rivala PeopleSoft, in cadrul strategiei de extindere pentru a deveni numarul unu mondial pe segmentul de solutii soft pentru business.

Oficialii Oracle spun ca achizitia Siebel Systems va aduce practic peste 4.000 de clienti noi, care au implementat softul companiei pe 3,4 milioane de PC-uri.