Say, partener Orange si unul dintre principalii retaileri GSM de pe piata locala cu afaceri de 9,69 milioane de euro anul trecut, a intrat in insolventa dupa ce Globalicom Trade LTD, grupul israelian care detinea lantul de magazine, s-a dizolvat in iulie anul acesta, compania ramanand astfel fara actionar.
Cererea de intrare in reorganizare judiciara a lantului de magazine a fost aprobata de Tribunalul Bucuresti pe 26 septembrie, iar administratorul judiciar este Casa de Insolventa Transilvania.

Printre avantajele pe care le are o companie cand cere deschiderea procedurii insolventei se numara faptul ca datoriile “ingheata” la valoarea din momentul inceperii reorganizarii judiciare si totodata creditorii nu mai pot executa silit debitorul.

Retailerul GSM lansat in mai 2007 a fost nevoit sa intre in reorganizare judiciara din cauza unui istoric financiar defectuos si a unui management anterior deficitar.

Reteaua, care numara in prezent 68 de magazine, era detinuta pana in urma cu doua luni de MCS Communications, o companie parte a Globalicom Trade LTD, grup israelian cotat la bursa din Tel Aviv, care s-a dizolvat in luna iulie a acestui an. Astfel, lantul Say a ramas fara finantator.

MCS Communications a fost infiintata in 2006, iar in martie 2008, in avant economic, conducerea companiei estima ca reteaua Say va ajunge la 200 de magazine pana la finalul anului.

Insa, in 2010 aceasta inregistra afaceri de 9,69 de milioane de euro, fata de 10,09 milioane de euro in urma cu doi ani. Pe de alta parte, MCS Communications a avut anul trecut pierderi nete de 2,8 milioane de euro, comparativ cu pierderi nete de 5,09 milioane de euro in 2009, conform Ministerului de Finante. In prezent, pentru lantul Say lucreaza 250 de angajati. Nu vor urma reduceri de personal ca urmare a reorganizarii judiciare.

Reteaua de magazine Say a inceput procesul de restructurare a activitatii si spera sa il finalizeze in aproximativ jumatate de an. Reorganizarea companiei vizeaza cooptarea unui nou actionar, in prezent existand discutii pentru preluarea retelei si sustinerea dezvoltarii viitoare a acesteia.

Extindere puternica pana la finalul lui 2012:

Exista deja un investitor care si-a manifestat intentia de a prelua cele 68 de magazine care fac parte in prezent din retea. Mai mult, pana la sfarsitul anului avem in plan deschiderea a 19 magazine noi, iar, pe baza finantarii noului actionariat, estimam ca pana la finele anului 2012 numarul magazinelor va ajunge la 100”, a declarat Petrut Stoica, cel care este CEO al lantului de magazine Say de la inceputul acestui an. Managerul a lucrat intre 1998 si 2006 pentru Avenir Telecom, compania care opereaza reteaua Internity, intre 2003 si 2006 fiind CEO al acesteia.

Conducerea companiei vrea sa isi creasca numarul de magazine de la 68 in prezent la 87 pana la finalul acestui an si 100 de unitati la sfarsitul lui 2012. Magazinele Say sunt localizate in cadrul principalelor centre comerciale, galerii comerciale sau mall-uri, 40 dintre acestea fiind in galeriile Kaufland.
De asemenea, managementul estimeaza ca cifra de afaceri va creste de la 41 de milioane de lei anul trecut (9,7 mil. euro) la 43 de milioane de lei anul acesta si 50 de milioane de lei in 2012.

Principalii jucatori pe piata de retail GSM sunt Germanos, Arsis, Avenir Telecom (compania care detine reteaua Internity) EuroGSM, Fonomat si Proton Technologies.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri