Cluj-Napoca se afla in topul oraselor in care se fac recrutari, iar, in prezent, sunt disponibile peste 3.900 de locuri de munca spre care s-ar putea indrepta angajatii care vor fi concediati de la fabrica Nokia de la Jucu, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare BestJobs.

Printre companiile care ofera cele mai multe locuri de munca se numara Fortech, IQuest, ISDC, Evoline, Endava si Emerson, insa aceste companii se ocupa in general de dezvoltarea de software, in timp ce foarte multi dintre angajatii Nokia au studii medii si fac munca manuala, de asamblare a telefoanelor. Practic, meseria acestora este de montator asamblator

Acestia au salarii de sub 1.000 de lei pe luna. Majoritatea castiga circa 700-800 de lei pe luna.

In Cluj-Napoca sunt circa 240.000 de salariati, iar rata somajului este de 3,3%.

Printre companiile spre care s-ar putea indrepta angajatii Nokia se numara cele de piese auto, a afirmat pentru wall-street.ro Daniel Don, seful Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.

Guvernul si autoritatile locale poarta negocieri cu zece companii pentru a le face sa investeasca la Cluj, potrivit Andreei Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc. Printre acestea se numara jucatori din domeniul auto, a mai spus Vass.

In acelasi timp, primarul Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a afirmat ca in perioada urmatoare va fi anuntata "venirea unor giganti industriali din domeniul tehnologiei informatiei" in oras.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum arata mijloacele de transport public din principalele orase