Cercetatorii de la Institutul Stiintific si Tehnologic din Korea (KAIST) au creat un cip care va permite sa ascultati la un iPod utilizand antebratul ca si canal de transmisie pentru semnalele audio.

Detalii despre cip au fost prezentate in timpul unei sesiuni numite "Silicon in Biology" care a avut loc in cadrul conferintei Solid State Circuits Conference (ISSCC). Consumul redus de energie a fost un lucru important urmarit la mai multe cipuri prezentate de cercetatori. Necesitatea de a reduce consumul energetic al cipurilor este de o importanta majora pentru industria PC si a procesoarelor server, dar reducerea consumului capata noi intelesuri cand vine vorba de cipuri ce vor fi utilizate in interiorul corpului uman sau sub piele.

KAIST a construit un prototip de cip care va rezolva unele probleme intalnite in stabilierea unor retele personale care sa profite de avantajele oferite de abilitatea corpului uman de a conduce electricitate.
Inginerii incearca de multa vreme sa conecteze dispozitivele electronice personale purtate asupra lor de majoritatea fanilor tehnologiei, insa legarea prin cablu a tuturor acestor dispozitive este nepractica, iar Bluetooth este predispus la interferente.

Alte grupuri au explorat moduri de a utiliza insusi corpul uman drept cablu de retea, insa primele cipuri consumau prea multa energie sau utilizau rate de transfer a datelor prea mici pentru o comunicatie eficienta. Cipul KAIST utilizeaza semnalizarea in banda larga pentru a reduce consumul energetic in acelasi timp cu cresterea ratelor de transfer a datelor. Cipul trimite impulsuri low-power pe o larga arie de frevente si nu un semnal high-power pe o frecventa ingusta.


Pentru demonstratie, cercetatorii KAIST au modificat iPod nano si o casca pentru ureche adaugand cipul creat de ei. Utilizatorul ar trebui sa tina permanent degetul pe un conductor de pe iPod, care ar trimite semnale prin brat direct in casca. Cipurile pot oferi date de transfer de pana la 2 megabiti pe secunda cu un consum mai mic de 10 microwatti.
Insa aceste cipuri nu vor fi utilizate curand in dispozitive Apple

Computer, deoarece acestea sunt prototipuri si trebuie sa treaca prin cateva stadii pana sa devina produse. Tot in cadrul conferintei a fost prezentat un alt cip care sa monitorizeze activitatea cerebrala prin trimiterea wireless a datelor catre monitoare.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri