Ambasadorul SUA la Bucuresti: IT-ul are un potential extraordinar. La fel, energia si agricultura

Domeniul IT are un potential foarte mare de crestere, dar, pe langa acesta, si alte sectoare precum cel energetic, agricol, turistic si auto ar putea inregistra o dezvoltare semnificativa pe viitor, a declarat pentru wall-street.ro, Mark Gitenstein (foto), ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

El a afirmat ca firmele americane din domeniul IT continua sa fie interesate sa faca investitii in tara noastra.

“Stiu ca unele companii americane din IT&C se uita la Romania. Este o competitie intre mai multe companii care trebuie sa aleaga intre Romania si alte tari. Nu s-au decis inca, dar am incredere ca Romania are sanse mari sa atraga noi investitii semnificative in IT. Sunt deja multe investitii occidentale in IT in Romania si acest lucru se intampla pentru ca oamenii de aici sunt foarte inteligenti, talentati si creativi", a explica oficialul american.

In urma cu aproximativ doua luni, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Valerian Vreme, declara ca ministerul lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere si firme americane precum IBM, Oracle si Dell.

De altfel, companiile americane HP, Oracle si IBM sunt cei mai mari angajatori din IT-ul romanesc. De exemplu, HP va ajunge la finalul anului la circa 3.600 de angajati in Romania, Oracle avea in urma cu cateva luni peste 1.700 de salariati, iar pentru IBM lucrau in 2010 in jur de 1.500 de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri