Oficialii Microsoft intentioneaza sa scoata pe piata sase modele diferite ale Windows Vista, urmatoarea generatie a sistemului de operare Windows, scrie publicatia USA Today. Astfel, diferenta intre cele sase versiuni nu se explica prin caracteristicile hardware ale PC-urilor, ci vor tinti felul in care consumatorii obisnuiesc sa foloseasca calculatoarele in functie de propriile nevoi.

Reprezentantii celui mai mare producator de software din lume vor oferi asadar trei tipuri de sisteme de opearare Vista clientilor obisnuiti, doua se vor adresa companiilor, iar un model va fi creat exclusiv pentru pietele emergente, dar la un pret mai redus.

Vom oferi consumatorilor exact acelasi numar de modele ca in cazul Windows XP, insa diferentierea se va produce in functie si de alti factori, a precizat reperezentantul Microsoft Barry Goffe.In acest sens, nu dorim sa fortam clientii sa achizitioneze produse de care nu au nevoie sau care nu le vor satsisface toate necesitatile profesionale, a completat acesta.

Oficialii gigantului Microsoft preconizeaza ca odata cu lansarea generatiei urmatoare a sistemului de operarea Windows, 200 de milioane de calculatoare cu Windows Vista preinstalat sa fie livrate in intreaga lume in numai 2 ani.

Potrivit companiei de studiu Goldman Sachs, Windows Vista ar putea genera cresteri majore ale veniturilor Microsoft, in primul an si jumatate, estimandu-se venituri ce depasesc un miliard de euro.

Noul sistem de operare Microsoft a fost prezentat presedintele Microsoft, Bill Gates in avampremiera salonului "Consumer Electronics Show" ce a avut loc in urma cu o luna in Las Vegas.

Cele mai mai mari imbunatatiri ale principalului sistem de operare marca Microsoft constau in noua interfata 3-D si in faptul ca ramele de fereastra sunt transparente pentru a permite vizualizarea informatiilor cat mai usor posibil.

Dupa o perioada mult asteptata in care s-a insistat mai mult pe aspectele tehnice ale Vista, Bill Gates a adus atunci in fata auditorului prezent in Las Vegas la Consumer Electronics Show o serie de caracteristici importante ale Windows Vista mai apropiate de utilizatorii obisnuiti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri