Compania autohtona QCS International a incheiat recent contractul de revanzare cu Linspire Inc. San Diego, si si-a propus sa cucereasca piata romaneasca cu acest sistem de operare, a declarat pentru PCForum.ro Ionut Nicolae, directorul general al companiei.
Cunoscatorii stiu despre Michael Robertson, creatorul Lindows, sistem de operare bazat pe Linux care si-a propus sa concureze mai bine cu Windows. Robertson a pierdut procesul cu Microsoft, astfel ca produsul sau a fost botezat Linspire.

"Dorim sa aducem acest produs pe piata romaneasca cat mai repede. Dat fiind faptul PC Forum este unul dintre cele mai vizitate forumuri din domeniul IT, m-am gandit ca poate facem un articol despre Linspire", a declarat Ionut Nicolae, directorul general al QCS International, intr-un interviu acordat PCForum.ro.

Alegerea nu a fost prea dificila, povesteste Ionut Nicolae. "Dintre toate distributiile Linux platite existente, Linspire este cel mai usor Linux Desktop din lume, este puternic, stabil, securizat, usor de utilizat, si accesibil pentru toata lumea", a explicat el. Interfata prietenoasa pe care o detine Linspire face trecerea de la Windows la Linux sa fie usoara pentru oricine. In plus... Linspire are un mare avantaj fata de celelalte distributii de Linux platite. Detinand tehnologia CNR (Click N' Run), descarcarea si instalarea programelor din depozitul virtual de soft-uri se face cu doar un singur click, scutind astfel utilizatorul de rand de complicatele comenzi ce ar fi trebuit sa le tasteze in SHELL. Avand o relatie foarte buna cu reprezentantii Linspire Inc., am reusit sa obtinem un pret foarte mic pentru utilizatorii din Romania, spune oficialul QCS International. Mai multe pe www.pcforum.ro.