BlackBerry, dispozitivele cu ajutorul carora poti primi sau trimite e-mailuri fara a fi necesara utilizarea unui computer, risca sa fie interzise pe teritoriul SUA, la aproape doua luni de cand acest pericol fusese indepartat
Grupul canadian Research In Motion Ltd. (RIM) , producatorul dispozitivelor de e-mail mobil BlackBerry, a fost actionat in judecata de o alta companie care acuza RIM de incalcarea unor patente tehnologice, cerand daune materiale si inchiderea serviciului pe teritoriul SUA, scrie Forbes. Visto, compania care a intentat procesul, a acuzat grupul canadian de incalcarea a patru patente tehnologice, cerand instantei de judecata inchiderea serviciului in SUA.

Procesul a fost intentat de catre compania americana Visto, plangerea fiind inaintata Curtii din localitatea Marshall, Texas, Curte care in precedentele procesele legate de incalcarea patentelor tehnologice a dat castig de cauza acuzatorilor.

Cu toate acestea, analistii financiari nu s-au aratat ingrijorati de evolutia bursiera viitoare a RIM, durata solutionarii acestui caz fiind estimata la minim 18 luni. Este putin probabil ca utilizatorii actuali ai BlackBerry sa renunte. In schimb unii din posibili clienti ai BlackBerry pot alege sa mai astepte pana in momentul solutionarii acestui proces, a spus Mike Abramsky, analist la Capital Markets, facand referire la efectele acestui proces asupra RIM.

In urma cu doua luni RIM a platit 612,5 milioane de dolari (509 milioane de euro) companiei NTP pentru rezolvarea definitiva a tuturor solicitarilor", dupa ce NTP actionase in judecata in 2001 compania canadiana, de asemenea pentru incalcare unor patente tehnologice. NTP, ca si Visto, solicitase unui tribunal federal din Richmond, Virginia, sa emita o hotarare prin care sa blocheze utilizarea in continuare a serviciului BlackBerry. Daca Instanta din Marshall va da castig de cauza companiei Visto, BlackBerry va fi inchis, afectand peste trei milioane de utilizatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri