Huawei Technologies, al doilea cel mai mare producator de echipamente de telefonie din lume a raportat o evolutie pozitiva a afacerilor in 2012, inregistrand o crestere a profitului de 33%.
Compania chineza s-a bucurat de succes atat in randul comercializarii echipamentelor mobile cat si in ceea ce priveste serviciile de cloud.

Huawei, care se afla cu putin in spatele suedezilor de la Ericsson pe zona telecom, a raportat anul trecut un profit net de 1,5 miliarde dolari, in crestere cu 33% fata de rezultatele inregistrate in 2011 si venituri in crestere cu 8% la putin peste 35 miliarde de dolari.

“Sectorul cloud-computing-ului va fi o miza uriasa in urmatorii cinci ani. In domeniul industriei telecom, ne asteptam la o crestere de 5%, chiar daca penetrarea smartphone-urilor inca este situata la un nivel scazut”, a declarat CFO-ul grupului chinez, citat de Reuters.

Rezultatul este cum nu se poate mai bun, mai ales dupa ce rivalii de la ZTE Corp au raportat pierderi de circa 120 milioane de dolari.

Huawei a devenit o companie foarte vizibila pe segmentul productiei de smartphone-uri si dispozitive mobile in ultimii ani - in special cu ocazia targului tehnologic CES, atat la editia din 2012 cat si la cea din acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri