Aproximativ 14.000 de utilizatori au descarcat fragamente de carti in format digital sau audio din Biblioteca Digitala de la lansarea din august anul trecut si pana acum, au afirmat pentru wall-street.ro, reprezentantii Vodafone, al doilea operator pe piata locala de telecomunicatii si compania care a lansat proiectul.
Esti pasionat(a) de comertul pe internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.

„Top trei cele mai descarcate carti in prima etapa a proiectului au fost: “Despre frumusetea uitata a vietii” (Andrei Plesu), “Alchimistul” (Paulo Coelho) si “Poveste despre dragoste si intuneric” (Amos Oz)”, au adaugat oficialii Vodafone.

Biblioteca Digitala Vodafone este un proiect prin care utilizatorii isi pot descarca fragmente din diferite carti, dar si volume integrale pe dispozitive mobile. Acesta a fost lansat initial in vara anului trecut in parteneriat cu Editura Humanitas. De curand, biblioteca a fost relansata, iar in proiect a fost cooptat si Elefant.ro, cel mai mare retailer online de carte de pe piata locala.

Cate carti contine Biblioteca Digitala

Aceasta contine 12 carti integrale, fascicule din peste 500 de titluri de carti si fragmente audio din 10 audiobook-uri aparute la Editura Humanitas.

„Suntem siguri ca aceasta varianta imbunatatita a bibliotecii va genera multe download-uri si vom vedea din ce in ce mai multi oameni citind carti de pe telefonul mobil sau tableta. In selectia actuala din biblioteca se regasesc mai multe categorii: biografii, fictiune, eseu, memorii etc, iar aceasta diversitate va creste, cu siguranta, numarul descarcarilor si al vizitatorilor unici pe www.bibliotecamobila.ro, au mai explicat reprezentantii companiei de telecomunicatii.

Relansarea bibliotecii a avut loc in cadrul unui eveniment in care scriitorul Mircea Cartarescu a oferit prima sesiune de autografe digitale din Romania (foto sus).

Extindere la nivel national

In perioada urmatoare dezvoltarea bibliotecii va continua in alte orase, dar si in privinta parteneriatelor cu editurile.Biblioteca este disponibila momentan in pasajul nou din statia de metrou Piata Victoriei (M2) si in magazinul Vodafone Experience Store din centrul comercial AFI Palace Cotroceni.

"Cu siguranta ne gandim sa extindem proiectul. Biblioteca digitala este un proiect in care credem foarte mult si de aceea, extinderea lui la nivel national nu poate fi decat un pas firesc", afirma oficialii Vodafone.

Cum poti descarca fragmente de carte sau carti integrale

Utilizatorii de dispozitive mobile pot descarca gratuit diferite fragmente de carte pe telefonul mobil sau pe tableta, printr-scanare a unui cod QR aflat pe cotorul cartilor de pe “rafturile” bibliotecii (foto stanga).

Descarcarea este posibila indiferent de reteaua de telefonie mobila pe care o folosesc utilizatorii.

Totodata, continutul bibliotecii poate fi accesat si direct, pe site-ul mobil www.bibliotecapemobil.ro. Din august, de cand a fost lansat acest proiect, aproape 15.500 de utilizatori au vizitat acest site.

In cazul in care utilizatorii doresc sa achizitioneze cartile in varianta integrala, format e-book, acestia vor fi redirectionati catre website-ul editurii Humanitas sau catre libraria online elefant.ro, de unde vor putea cumpara titlul respectiv.

Ce scriitori gasesti in Biblioteca Digitala

Printre scriitorii romani care se gasesc in Biblioteca Digitala se numara Mircea Cartarescu, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Ioan Petru Culianu, Ioan S. Pop, Gellu Naum, Filip Florian, Octavian Paller sau Oana Pelleacat.

De asemenea, printre scriitorii straini se numara Haruki Murakami, David Lodge, Nikos Kazantzakis, Paulo Coelho, C.S Lewis, Lev Tolstoi, Jonathan Safran Foer, Mihail Bulgakov, Anna Gavalda, Ian McEwan etc.

Pe de alta parte, lista cartilor integrale disponibile cuprinde: “Viata mea pe net” (Alexandra Ares), “Carabusul de aur si alte povestiri” (Edgar Allan Poe), “Jucatorul” (F.M.Dostoievski), “Celalalte povestiri de dragoste” (Lucian Dan Teodorovici), “Blogstory” (Nora Iuga), “Baieti de gasca” (Dan Lungu), “Prin perdea” (Aurora Liiceanu), “Jane Eyre” (Charlotte Bronte), “Imblanzitorul apelor” (A.R. Deleanu), “Romeo si Julieta” (William Shakespeare), “Mostenirea familiei Kurt” (Bjornstjerne Bjornson), “Manastirea din Parma” (Stendhal).

Lista completa a cartilor si a autorilor din “Biblioteca digitala Vodafone” este disponibila pe site-ul www.bibliotecapemobil.ro.

Proiectul “Biblioteca Digitala Vodafone” a fost dezvoltat de Vodafone Romania, in parteneriat cu Editura Humanitas si libraria online elefant.ro, cu sprijinul Metrorex si McCann Erickson Romania.

Sursa foto: Vodafone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri