Bursele vest-europene au deschis marti cu variatii nesemnificative, in asteptarea datelor privind industria prelucratoare din Statele Unite, insa actiunile Nokia afiseaza o crestere record, de 45%, dupa ce Microsoft a anuntat ca va prelua divizia de telefoane mobile a companiei finlandeze, relateaza Mediafax.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a scazut cu 0,1% marti dimineata, dupa ce a crescut luni cu 1,9%, cea mai solida crestere din ultimele opt saptamani.

Nokia a crescut cu 45%, la 4,29 euro, cea mai buna deschidere din 1991. Microsoft va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 5,44 miliarde euro, tranzactie care include si un portofoliu consistent de brevete de inventie, au anuntat cele doua companii.

Investitorii asteapta marti datele privind evolutia industriei prelucratoare din SUA in luna august, urmate vineri de un raport privind somajul.

Pietele urmaresc atent si semnalele venite din partea Rezervei Federale a Statelor Unite, care va sustine urmatoarea sedinta de politica monetara la mijlocul lunii septembrie, cand este asteptata o decizie privind reducerea programului de achizitii de obligatiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si