In prezent, filiala locala a grupului german msg systems are 170 de angajati, dupa ce compania a recrutat de la inceputul verii 20 de oameni.

Deocamdata, grupul are birouri in Romania doar in Cluj-Napoca, iar pana la finalul anului mai vrea sa angajeze 15 oameni specializati in dezvoltare software pentru tehnologiile SAP si Java, testare automatizata, management de proiecte si consultanta.

“Luam in considerare si posibilitatea deschiderii unei noi locatii msg systems, am facut si cateva prospectari concrete in acest sens, dar inca nu suntem intr-un proces de luare a unei decizii in aceasta directie”, a explicat Radu Jinga (foto mijloc).

In jur de 90% din businessul derulat de companie in centrul din Cluj se bazeaza pe proiecte de dezvoltare software realizate pe platformele Java si SAP.

Mihai Cepoi, SAP: A deveni...
Citeste si: Care este cheia succesului unui recrutor in era digitala

De altfel, compania a organizat in saptamana trecuta o conferinta care s-a adresat programatorilor ABAP, consultantilor SAP, reprezentantilor IT din cadrul companiilor care au sistemul SAP implementat, precum si dezvoltatorilor software in general. "La eveniment au participat peste 100 de specialisti SAP din mai multe orase", a declarat Horea Ratiu (foto stanga), managerul departamentului SAP, din cadrul msg systems Romania. De asemenea, la eveniment a fost prezent si Frank Plechinger (foto dreapta), membru in boardul de conducere al grupului german.

Bugetele pentru proiecte IT sunt acordate cu mare atentie

Msg Systems Romania, o companie cu afaceri de 1,7 milioane de euro anul trecut, este un furnizor de servicii si sisteme IT care lucreaza pentru producatori auto din Germania, precum Daimler Chrysler, Volkswagen, BMW si Audi. De asemenea, compania lucreaza adesea pentru proiecte din industriile de asigurari & reasigurari (Munich RE, Vienna Insurance Group, Allianz, Achmea, ING, Samsung Life Insurance, ADAC), financiar-bancar (LandesBank Berlin, VW Bank), energie (E-ON), telecomunicatii (Vodafone) si media.

“Majoritatea clientilor de pe piata au in continuare un comportament prevazator, atent, iar bugetele pentru proiecte IT sunt acordate in continuare cu mare atentie. Din punctul nostru de vedere, 2013 nu a adus modificari semnificative fata de 2012. Nu am observat o imbunatatire semnificativa a pietei, ci mai degraba o stabilizare undeva la un nivel asemanator celui de anul tercut. Totusi, faptul ca am parcurs doi ani la rand in care nu au existat scaderi reprezinta un factor pozitiv care ne incurajeaza sa credem ca nici 2014 nu va aduce schimbari negative la acest trend”, a afirmat Radu Jinga.

msg systems Romania a avut anul trecut afaceri de 1,7 milioane de euro si un profit net de aproape 120.000 de euro, conform Ministerului de Finante. De asemenea, compania a avut anul trecut un numar mediu de 137 de angajati.

SAP propune o solutie pentru...
Citeste si: SAP, solutie pentru digitalizarea proceselor de HR

“Trendul pe care l-am observat anul acesta a fost atentia mult mai mare la detalii si la conditiile care trebui intrunite pentru a obtine un proiect in domeniul IT. Clientii doresc tot mai mult sa fie implicati in derularea proiectului. De asemenea a existat o deschidere mai mare catre colaborari la distanta (offshoring, nearshoring) si la externalizarea anumitor parti din procesele de business”, a mai spus seful msg systems Romania.

Filiala locala a grupului msg systems a fost infiintata la Cluj-Napoca in 2008. Centrul de competenta din Cluj dezvolta in principal proiecte pentru piata germana, in domenii precum dezvoltare SAP-ABAP, automotive si asigurari, dezvoltare software in mediul JAVA, testare automatizata si dezvoltare de soft pentru piata financiar-bancara si auto, servicii de suport SAP.