La ora actuala, majoritatea telefoanelor mobile sunt prevazute cu browsere web, insa modul de functionare a acestora nu pare sa ii ispiteasca prea mult pe utilizatori. In acest sens, in Statele Unite, numai 19% dintre utilizatorii de telefoane mobile acceseaza in mod regulat Internetul de pe telefonul mobil.

Pentru a inlesni accesul informatiilor de pe Internet prin intermediul telefonului mobil, companiile, care fac parte din consortiul international World Wide Web Consortium, au implementat 60 de reguli ce trebuie luate in considerare de creatorii de browsere.

"Terminalele mobile care se afla acum la utilizatori permit accesul la Internet, dar acestea nu sunt folosite la capacitate maxima", a declarat Daniel Applequist, director la Vodafone. El a adaugat ca majoritatea site-urilor nu pot fi utilizate corespunzator pe telefoanele mobile, iar posibilitatea de a naviga mai usor pe Internet prin intermediul acestor terminale ar atrage mai multi utilizatori.

Creatorii de browsere pentru telefoanele mobile sunt sfatuiti in aceste conditii sa nu utilizeze multe elemente grafice sau reclame care pot produce dezordine pe ecranele telefoanelor.