Concurenta chineza pericliteaza cresterea Samsung: profit cu 24% mai mic in T2

Grupul sud-coreean Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, a inregistrat un profit cu 24% mai mic in trimestrul al doilea, la 7.200 miliarde de woni, echivalentul a 7,1 miliarde de dolari, ca urmare a concurentei rivalilor din China si a aprecierii monedei sud-coreene.

Samsung se asteapta, insa, la revenirea vanzarilor in trimestrul al treilea, sustinute de noi produse si de divizia de ecrane a grupului, noteaza Bloomberg. Trimestrul al doilea, incheiat in iunie, este al treilea trimestru in care conglomeratul sud-coreean raporteaza declinul profitului, noteaza Mediafax.

Samsung se afla sub presiune atat din partea Apple pe segmentul premium, cat si din partea producatorilor chinezi Xiaomi si Lenovo, care adauga functii tot mai compleze telefoanelor ieftine pentru a atrage cumparatorii cu buget limitat. Aprecierea wonului a redus profitul grupului dupa repatrierea castigurilor din strainatate.

nu este asteptat inca impactul semnificativ al noului dispozitiv al Apple

"Profitul Samsung isi va reveni in trimestrul al treilea, sustinut in mare parte de explozia cererii pentru smartphone-uri 4G in China. Daca Samsung poate mentine o cota de piata de cel putin 20% pe acest segment, va avea vanzari de smartphone-uri mai mari in acest trimestru, in care nu este asteptat inca impactul semnificativ al noului dispozitiv al Apple", a declarat Claire Kim, analist la firma sud-coreeana Daishin Securities.

Citeste si:
Noul Samsung pliabil: care sunt detaliile știute până în acest moment
Noul Samsung pliabil: care...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Analistii consultati de Bloomberg anticipau, in medie, profit operational de 8.100 de miliarde de woni (8 miliarde de dolari). In ultimele saptamani peste 20 de analisti si-au inrautatit asteptarile pentru Samsung, profitul operational anrticipat consemnand un declin de 13%, de la 9.300 de miliarde de woni la mijlocul lunii mai.

Vanzarile din trimestrul al doilea s-au situat la 52.000 de miliarde de woni (51,1 miliarde de dolari), in timp ce analistii anticipau in medie 53.200 de miliarde de woni (52,6 miliarde de dolari). Samsung nu a prezentat date despre profitul net sau informatii financiare despre divizii, rezultatele auditate fiind asteptate mai tarziu pe parcursul acestei luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri