Conform datelor furnizate de serviciul ThreatSense.net, s-a realizat o analiza statistica la nivel global, ce arata ca Win32/Brontok.B ocupa primul loc in topul celor mai frecvente amenintari informatice detectate de sistemul antivirus NOD32 in decursul lunii iulie

In decursul lunii iulie, Brontok.B a devansat Win32/Swizzor, amenintare ce a ocupat prima pozitie in top timp de doua luni consecutive ca urmare a unei cresteri constante a nivelului de propagare.

ThreatSense.Net reprezinta un sistem de avertizare online, integrat sistemului antivirus NOD32, ce colecteaza informatii valoroase in ceea ce priveste infiltrarile curente, in mod direct, de la utilizatorii din intreaga lume. Trimiterea acestor informatii reprezinta o optiune. In cazul in care utilizatorul decide sa trimita informatia, nu numai ca aceasta este anonima, dar toate documentele si fisierele ce contin date importante sunt excluse din procesul de trimitere.

Inca de la lansare, din luna martie a anului 2005, ThreatSense.net a reusit sa stranga informatii de la peste 2.500.000 de utilizatori, numarul acestora tinzand sa creasca. ThreatSense.net reprezinta un serviciu foarte important, deoarece furnizeaza informatii globale cu ajutorul carora imbunatatim sistemul de protectie oferit clientilor.

Astfel, Brontok.B ocupa primul loc in clasamentul lunii mai, cu 6,05% din totalul detectiilor. Acesta reprezinta un vierme informatic ce se propaga prin intermediul e-mail-ului cat si prin procesul de comunicare din interiorul unei retele neprotejate.

Al doilea loc este ocupat de Win32/Netsky.Q, cu 2,65% din total. Acesta reprezinta un vierme informatic, cunoscut si sub denumirea Netsky P., ce se propaga prin intermediul e-mail-ului cat si a aplicatiilor de tip P2P. Pe al treilea loc se afla Win32/Bagle.gen.zip, cu mai mult de 2,50% din total, propagandu-se in principal prin intermediul e-mail-ului si aplicatiilor de tip P2P.

Al patrulea loc este ocupat de periculosul Win32/Exploit.WMF , cu aproximativ 2,40% din totalul detectiilor din aceasta luna, inregistrand o crestere semnificativa fata de luna trecuta cand se afla pe locul opt.

Celelalte locuri sunt ocupate dupa cum urmeaza:
5.Win32/Adware.180Solutions, cu 2,06%
6.Win32/VB.NEI, cu 1,88 %
7.Win32/TrojanDownloader.Swizzor, cu 1,63%
8.Win32/Adware.BDSearch, cu 1,52%
9.Win32/Rbot, cu 1,48%
10.Win32/TrojanDownloader.Ani.gen, cu 1,24%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Pericolul strain: un sfat bun pentru copii, dar rau pentru securitate