La aceasta editie s-au inscris aproape 50 de companii cu peste 100 de propuneri

Palatul Cotroceni a gazduit, miercuri, ceremonia de decernare a Premiilor IT&C ale Romaniei pentru anul 2004. Aflat la a patra editie, evenimentul, organizat de Events, partener principal Atlas Telecom, s-a bucurat de participarea a numerosi reprezentanti ai Guvernului si membri ai comunitatii IT&C. In cadrul evenimentului, desfasurat ca in fiecare an sub patronajul presedintiei, au fost recompensate cele mai bune produse si companii din industria romaneasca a tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Editiile din anii trecuti ale Premiilor IT&C au inclus companii de prestigiu precum Mobifon, Orange, Banc-Post, BCR, Microsoft Romania sau Softwin. La aceasta editie a premiilor, aproape 50 de companii s-au inscris cu peste 100 de propuneri, in incercarea de a castiga un premiu la una din cele noua categorii. Selectarea si nominalizarea candidatilor la premiile IT&C au fost facute de voturile comunitatii IT&C din Romania si de un juriu alcatuit din personalitati din conducerea unor institutii din Romania cu domeniu de activitate neutru, neimplicati in activitati comerciale directe si de productie sau prestari servicii IT&C.
Prezent la eveniment, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, s-a declarat increzator in posibilitatile industriei IT&C romanesti de a se extinde si a-si promova produsele, atat in tara, cat si pe piata mondiala, in conditiile in care piata romaneasca de profil este deja un mediu competitiv.

Connex si Softwin, marii castigatori ai anului trecut

Pentru anul 2004, premiile decernate au fost "Proiectul cu cel mai bun continut educational" - Academia Online - InsideMedia; "Cel mai semnificativ client al industriei IT&C" - ING Romania pentru SelfBank; "Cel mai bun integrator al anului" - GeCAD pentru sistemul ePayment; "Cel mai bun produs software in 2004" - BitDefender 8 Professional Plus - Softwin; "Cel mai bun serviciu de comunicatii" - Connex; "Cel mai inovativ produs romanesc" - LinuxDefender - Softwin; "Personalitatea anului 2004" - Ted Lattimore, presedintele Connex. Marii castigatori au fost Connex, cu doua premii si Softwin, premiat si anii trecuti pentru produsele din gama BitDefender.
Au fost acordate si doua premii speciale, ai caror castigatori au fost decisi direct de juriu: premiul pentru "Cea mai importanta investitie a anului", castigat de Atlas Telecom, organizatorul concursului, companie care va investi in urmatorii trei ani 250 de milioane de dolari in Romania, si "Premiul de excelenta pentru intreaga cariera in IT&C", decernat lui Mihai Rotenberg, un nume care a facut istorie in industrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si