Concernul american 3M a inceput la Wrocaw, in Polonia, construirea primei fabrici de folii optice pentru televizoare pe cristale lichide (LCD) din Europa. In acelasi timp, Sony Europe, divizia europeana a grupului japonez Sony, a anuntat ca va investi 73 milioane euro pentru constructia unei noi
3M a demarat in Polonia constructiile la prima sa fabrica din Europa. O parte din productie va ajunge la producatorii vestici care si-au deschis propriile fabrici in Polonia. 3M va furniza folie, printre altele, fabricii LG Philips LCD de la Kobierzyce (langa Wrocaw) si celei Sharp de langa Toru, unde vor fi realizate televizoare cu ecrane LCD.

Pentru investitia 3M de la Wrocaw au fost alocate 13 hectare din Zona Economica Speciala Wabrzych. Prima etapa a construirii fabricii va cuprinde trei hectare, iar valoarea investitiei se ridica la aproximativ 50 de milioane de dolari. Linia de productie va porni in martie 2007. Fabrica va angaja 100 de persoane, in majoritate specialisti.

Foliile optice reprezinta o componenta esentiala in cazul instalatiilor inzestrate cu monitoare pe cristale lichide: computere, laptop-uri, televizoare si telefoane mobile. Ele imbunatatesc calitatea imaginii si reduc consumul de energie. Datorita detinerii de patente, concernul american 3M apartine grupului de principali producatori mondiali de folii optice. Boom-ul din ultimii ani la produse electronice ii garanteaza concernului vanzari sporite la produsul sau.

Aceasta nu este prima investitie 3M la Wrocaw. Concernul este deja proprietarul unei fabrici care produce, printre altele, plasturi 3M Viscoplast si bandaje de sustinere "Scotchcast" (folosite la afectiuni ale oaselor sau in protetica). Concernul 3M detine opt fabrici de productie in Europa. In intreaga lume are 76 000 de angajati si desfasoara o activitate de productie si operativa in 60 de tari.

Sony Europe va asambla televizoare LCD la o noua uzina din Slovacia

Sony Europe a anuntat ca va investi 73 milioane euro pentru constructia unei noi facilitati de productie a televizoarelor cu ecran de cristale lichide (LCD) in apropiere de orasul in plus din Slovacia.

Cu o capacitate anuala de productie de trei milioane televizoare LCD, noua uzina Sony de la Nitra este destinata sa faca fata cererii consumatorilor europeni pentru televizoare LCD. Noua uzina va cuprinde cladiri de 60.000 de metri patrati pe o suprafata de 400.000 de metri patrati si urmeaza sa demareze prodocutia in luna septembrie 2007. Aproximativ 3.000 de angajati ar urma sa lucreze la aceasta noua uzina.

"Beneficiind de o experienta de 10 ani in productia de televizoare la Trnava, suntem incantati sa anuntam infiintarea unei noi uzine la Nitra, uzina care va da un impuls activitatilor LCD TV din Europa", a declarat potrivit Rompres directorul general de la Sony Corporation, Katsumi Ihara.

Sony produce deja televizoare LCD la uzinele sale din Barcelona (Spania) si Trnava (Slovacia). Unul din factorii hotaratori care au stat la baza selectarii orasului Nitra penru noua uzina a fost tocmai apropierea de actuala uzina Sony de la Trnava. Sony vrea ca dupa o perioada de tranzitie sa transfere complet productia de televizoare LCD de la Trnava la Nitra. Uzina de la Barcelona va continua sa produca televizoare LCD, aceasta facilitate de productie urmand sa devina si principalul centru tehnologic pentru televizoarele LCD in Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri