Axigen (http://www.axigen.com), singura aplicatie de tip server de email produsa in Romania marcheaza un an de la lansarea pe piata autohtona si internationala. in cele 12 luni, Axigen a ajuns sa fie utilizat de companii de pe 6 continente si sa fie distribuit de peste 30 de parteneri din intreaga lume.

Totodata, echipa Axigen s-a dublat in acest prim an, ajungand acum la 60 de specialisti in comunicare electronica.

Am investit foarte mult in aceasta perioada in dezvoltarea tehnologica si in sporirea acoperirii geografice. Astfel, daca in 2005 AXIGEN era o tehnologie care functiona doar pe sisteme de operare Linux, acum ea poate fi utilizata si de catre firmele care aleg platforme BSD sau Solaris, spune Oana Bornaz, CEO la AXIGEN.

Strategia de largire a ariei geografice acoperite de AXIGEN a avut ca rezultat faptul ca singurul mail server produs in Romania este in prezent distribuit de peste 30 de parteneri la nivel global, de zece ori mai multi decat in urma cu un an.

Investitiile au fost si ele pe masura. in primul an de la lansarea pe piata, AXIGEN a investit peste 1,5 milioane euro in dezvoltarea tehnologica, in extinderea canalelor de distributie, in promovarea pe piata internationala si in dezvoltarea serviciilor de suport.

in acest moment, AXIGEN gestioneaza mesajele email trimise sau primite de circa 400.000 de casute postale din intreaga lume. De curand a fost lansat serviciul FIRsT Support care permite oricarui utilizator AXIGEN, indiferent daca a achizitionat deja aplicatia sau daca se afla doar in perioada de evaluare, sa primeasca suport tehnic non-stop si gratuit.

in viitorul apropiat pregatim o campanie de testare beta pentru versiunea 2.0 care va aduce multe functii noi, extreme de importante pentru lucrul in companii cu nevoi de comunicare electronica mai complexe. De asemenea, este in dezvoltare si versiunea AXIGEN pentru Windows, completeaza Oana Bornaz.