Germania, care va prelua presedintia UE in ianuarie 2007, vrea sa reduca mai mult decat vrea Comisia Europeana tarifele pentru convorbirile internationale in retelele de telefonie mobila, potrivit unor surse din Ministerul german al economiei citate de AFP, informeaza NewsIn.

Comisia Europeana prezentase, in iunie, noile reglementari pentru operatorii de telefonie mobila, care vizau reducerea substantiala a costurilor pentru roaming (n.r. "serviciu pentru convorbiri internationale in retelele de telefonie mobila"), asociate apelurilor efectuate sau primite in stranatate si mult mai scumpe decat tarifele nationale. Proiectul Comisiei trebuie adoptat de Parlamentul European si de statele membre.

Autoritatile de la Berlin au decis sa ajunga la un acord in primul semestru al anului 2007, astfel incat oamenii careisi petrec vacanta vara viitoare sa poata beneficia de noile tarife. Guvernul german vrea sa mearga mai departe decat propunea Comisia si sa adopte un plan tarifar mai redus pentru convorbirile internationale in retelele de telefonie mobila, a indicat un purtator de cuvant al ministerului german al economiei, care a cofirmat informatiile publicate in editia de joi a ziarului Sddeutsche Zeitung.

Ofertele pe care vrea sa le adopte guvernul german vor permite efectuarea de convorbiri telefonice in strainatate, nelimitat, pe baza unui abonament.

Un purtator de cuvant al comisarului european pentru societate informationala, Viviane Reding, a salutat propunerile germane, care reprezinta o sustinere constructiva a proiectelor Comisiei Europene.

Mai multe tari europene s-au opus proiectului oficialilor de la Bruxelles si este putin probabil sa fie de acord cu propunerile Germaniei. Operatorii de telefonie, care au venituri substantiale din serviciile de roaming, au considerat planurile Comisie ca "arbitrare si daunatoare".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri