Incepand cu 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, regulamentele adoptate de institutiile comunitare vor fi aplicate direct in dreptul intern, informeaza vineri un comunicat al ministerului comunicatiilor.

Regulamentul este obligatoriu in toate elementele sale, adresandu-se fie institutiilor, fie tuturor statelor membre, fie particularilor fiind prin carecteristicile sale cel mai eficient si complet act din multitudinea instrumentelor legislative puse la dispozitia institutiilor comunitare, se arata in acelasi comunicat

In sectorul comunicatiilor si tehnologiei informatiei institutiile comunitare au adoptat un numar de noua regulamente. Conform articolului 249 din Tratatul instituind Comunitatea Europeana regulamentul are aplicabilitate generala. El este obligatoriu in toate elementele sale si este direct aplicabil in toate statele membre.

Regulamentul se aplica tuturor persoanelor care intra in sfera sa de aplicare. Desi este posibil ca! un anumit regulament sa se adreseze doar unui numar limitat de persoane acest lucru nu il face sa isi piarda caracterul general, chiar daca persoanele carora le este aplicabil pot fi identificate, avand in vedere faptul ca aceasta aplicare se efectueaza in virtutea unei situatii obiective de drept sau de fapt definite prin act, in relatie cu finalitatea acestuia din urma.

Regulamentul este direct aplicabil in toate statele membre, nu trebuie sa fie transpus si se impune ordinii juridice nationale din momentul intrarii sale in vigoare. Orice forma de transpunere este asadar interzisa.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri