Grupul Digi Communications NV, compania mama a RCS&RDS, a anuntat o crestere a veniturilor cu 4,8% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, de la 454 milioane euroo la 475,8 milioane euro. EBITDA ajustata a fost de aproximativ 153 milioane euro, in crestere cu 9,1% fata de aceeasi perioada a anului 2017 (140,1 milioane euro).

Romania se mentine ca piata principala a grupului, generand 70 % din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 15 %), urmata de Spania (12 %) si Italia (2 %). In total, pe cele patru piete, compania inregistreaza o crestere a numarului de unitati generatoare de venit (RGU) de 6%, ajungand la 13,7 milioane RGU de la 12,9 milioane, in primul semestru al anului 2017.

Totodata, grupul a afisat indicatori in evolutie pentru principala activitate generatoare de crestere – serviciile de telefonie mobila (+ 10 %, de la 4,3 milioane RGU, in total Grup, la 4,7 milioane RGU).

In Romania, grupul a raportat cresteri pe segmentul serviciilor fixe, cu un progres de 7,7% al abonamentelor la serviciile de televiziune prin cablu (3,15 milioane abonati, la 30 iunie 2018) si, respectiv, de 9,4 % la abonamentele pentru serviciile de internet si date fixe. Spania si Italia au inregistrat o crestere importanta, de 51%, a numarului de unitati generatoare de venit, ajungand de la 0,9 milioane RGU, in primul semestru 2017, la 1,3 milioane RGU. Pe cele doua piete, Digi Communications se adreseaza atat diasporei romanesti, cat si clientilor locali, deruland activitati de operator de retele virtuale mobile (MVNO).

”Rezultatele obtinute in acest prim semestru al anului sunt efectul continuarii investitiilor in infrastructura si in cresterea calitatii si diversitatii serviciilor oferite clientilor. Am pastrat, in ultimii ani, un nivel al investitiilor de peste 200 milioane euro si culegem roadele acestei politici de investitii. In total, din 2010 pana in 2017, Grupul Digi a investit circa 2 miliarde EURO, iar in primele sase luni ale anului in curs avem deja aproximativ 138,3 milioane euro CAPEX consolidat la nivel de grup”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Grupului Digi Communications.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri