65,92% dintre romani si-au pierdut cel putin o data contactele, informatiile esentiale sau pozele din telefon, arata datele colectate in urma unui chestionar realizat in mediul online de Huawei Romania, la care au raspuns peste 12.000 de internauti, in cadrul unei initiative care urmareste sa sporeasca gradul de constientizare a importantei securizarii datelor.

Peste jumatate (61%) din pierderile de informatii au fost cauzate de posesorii telefoanelor sau de defectarea dispozitivelor. La polul opus, cel mai improbabil mod prin care aceste informatii se pierd este in urma infectarii telefonului cu un virus (4%). Chiar si asa, jumatate (50%) dintre cei care au raspuns chestionarului spun ca si-au instalat un antivirus/ mobile security in telefon.

41% dintre cei care au completat chestionarul Huawei Romania au declarat ca cel putin o data in viata si-au pierdut sau le-a fost furat telefonul, pierzand astfel accesul temporar sau permanent la datele personale. Sondajul arata ca tinerii sub 25 de ani (generatia Z) au sanse de aproape doua ori mai mari (30,74%) sa isi piarda telefonul fata de cineva care are peste 35 de ani (18,71%) (generatia X).

Totusi, sondajul scoate la iveala ca multi romani au invatat din experientele neplacute prin care au trecut si isi protejeaza informatiile personale. 73,68% dintre cei chestionati au spus ca fac backup pozelor, contactelor si datelor pe care le au in telefoane.

Citeste si:
La parlamentare, PNL ar iesi pe primul loc, urmat de PSD si USR
Sondaj IMAS: La alegerile...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Huawei, primul Experience Store din Romania