Fundatia Vodafone Romania lanseaza o noua runda de finantare a programului national „Connecting for Good”, prin care sustine opt proiecte digitale ce folosesc tehnologia mobila in beneficiul persoanelor defavorizate fizic, social sau economic. Pentru prima data de la lansarea programului in 2012, Fundatia Vodafone Romania ofera, pe langa finantare, si opt solutii digitale ce urmeaza sa fie dezvoltate prin intermediul platformei Civic Labs, creata de echipa Code for Romania, pentru ca ulterior sa fie implementate. Suma totala alocata rundei de finantare se ridica la 2 milioane de lei, buget care acopera atat finantarile oferite organizatiilor aplicante, cat si consultanta tehnica oferita de Code for Romania pentru implementarea proiectelor. Organizatiile neguvernamentale interesate pot aplica online in perioada 26 august - 16 septembrie 2019, ora 16.00, pe website-ul www.civiclabs.ro. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 28 octombrie 2019.

In luna februarie a acestui an, Fundatia Vodafone Romania s-a alaturat ca partener strategic programului Civic Labs, derulat de Code for Romania, cu misiunea de a dezvolta solutii software pentru diverse probleme din domeniul sanatatii si al educatiei. Primele luni ale programului Civic Labs au fost dedicate cercetarii acestor doua domenii de interes alaturi de specialisti, experti si alte organizatii active in ariile analizate. Rapoartele rezultate in urma cercetarii sunt diponibile pe platforma www.civiclabs.ro. In urma acestei analize, au fost extrase probleme care se raporteaza la doua subdomenii strategice pentru activitatea Fundatiei Vodafone Romania: „Sanatatea mamei si a copilului‟, respectiv „Resursele umane in educatie‟. Pentru acestea au fost propuse opt solutii digitale.

Solutiile digitale care vor fi finantate prin programul „Connecting for Good” sunt urmatoarele:

Pentru „Sanatatea mamei si a copilului

1. Aplicatie mobila de transport gratuit de tip ride-sharing pentru mamele din zone defavorizate.

2. Aplicatie mobila pentru persoanele care lucreaza in zone defavorizate (ex. asistenti sociali, asistenti comunitari, ONG-uri) care permite mentinerea unei fise medicale de monitorizare a viitoarei mame.

3. Baza de date cu medicii voluntari, clasificati pe specializari si regiuni, la care pot apela punctual asistentii si ONG-urile pentru consiliere sau servicii medicale.

4. Platforma de cazare, gestionata de un ONG, in care doritorii isi pot inscrie un apartament sau o camera din casa pentru a oferi cazare parintilor/apartinatorilor care au copii internati in stare grava.

Pentru „Resursele umane in educatie‟

1. Platforma de resurse pentru profesorii care lucreaza cu copii cu nevoi speciale, care include un help-line integrat, operat de specialisti.

2. Platforma de bune practici pentru profesori si invatatori (exemple de lectii, clipuri informative, webinarii, live streaming).

3. Platforma de formare profesionala pentru profesori (contine toate cursurile acreditate si neacreditate) care poate fi utilizata de profesori sau de catre scoli pentru administrarea resurselor umane si a programelor de pregatire.

4. Aplicatie web care include resurse in limba romana ce pot fi utilizate la clasa de catre orice profesor sau invatator, si care include un algoritm ce ofera recomandari de resurse in functie de nevoile acestora.

Runda de finantare este publica, iar juriul va fi format din reprezentanti ai Fundatiei Vodafone Romania, ai Asociatiei Code for Romania, precum si din membri din sectorul privat si cel public. Organizatiile neguvernamentale sunt invitate sa aplice prin intermediul formularului dedicat aflat in pagina fiecarui prototip, disponibil pe website-ul www.civiclabs.ro. Sunt cautati parteneri care sa dispuna de experienta in cele doua domenii si care sa poata gestiona, comunica si implementa eficient una dintre cele opt solutii de tehnologie civica propuse spre finantare.

Organizatiile vor avea la dispozitie prototipul aplicatiei pentru implementarea careia aplica si documente suport precum: documentatia aplicatiei, rezultatelele cercetarii derulate si alte surse suplimentare de informare.

Code for Romania este o organizatie neguvernamentala care activeaza in domeniul tehnologiei civice. Organizatia dezvolta solutii software, pro-bono, in sistem open-source, pentru rezolvarea unor probleme sociale, cu ajutorul unei comunitati de peste 600 de voluntari din Romania si Diaspora. Code for Romania este parte a celei mai mari retele internationale de organizatii de tehnologie civica, Code for All.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri