Cinema-ul este considerat experiența cea mai bună în ceea ce privește filmele. Cinematografele sunt special amenajate încât să ofere senzații cât mai intense, ca și cum te-ai afla în film alături de personaje. Odată cu pandemia, cinematografele au fost închise, dar chiar și așa, după ce s-au deschis, oamenii sunt încă șceptici în legătură cu siguranța lor. Dacă respectați normele, nu ar trebui să fie nici o problemă, dar dacă încă nu doriți să vizitați un cinema, iată cum puteți obține unul în propria locuință.

Alegerea spațiului

Alegerea camerei este foarte importantă. Pentru a obține o acustică bună, camerele dreptunghiulare sunt cele mai bune. În acest sens, obținerea unui sunet bun într-o cameră pătrată devine mai complexă, dar nu este imposibilă. Cu toate acestea, în mare parte din cazuri camerele sunt dreptunghiulare.

Proiector sau televizor?

Este adevărat că culoarea redată este mai bună la proiectoare. Acestea au standarde profesionale de culoare, cum ar fi REC 709 și DCI-P3, care ne permit să avem o experiență de culoare mai apropiată de cea a unui cinematograf. Pe de altă parte, trebuie luat în considerare faptul că lumina ambientală dintr-o cameră cu proiector trebuie să fie minimă, astfel încât imaginea să poată fi redată bine. Un televizor combate mai bine lumina, deoarece ecranul său redă mai multă luminozitate. Între cele două, alegerea îți aparține.

Televizoare emag– vezi toate ofertele

Un televizor bun, esențial pentru o experință cinematografică

Dacă în cele din urmă preferați să căutați printre modelele de televizoare pentru cinematograful de acasă, trebuie menționat faptul că a avea un televizor bun înseamnă că aveți deja un câștig de 50% în realizarea efectului dorit. Primul lucru înainte de a alege dimensiunea ecranului este să vă măsurați camera de zi. Pentru că, un lucru este să ai un televizor mare și altul ca acesta să fie singurul lucru care încape în cameră. 55 de inci pot fi mai mult decât suficient în foarte multe cazuri. Știți deja că cu cât mai mulți centimetri, cu atât este mai mare prețul. În ceea ce privește rezoluția, recomandarea este să fie un televizor 4K HDR pentru că vă veți speria de calitatea imaginii care este pur și simplu spectaculoasă. HDR, printre altele, se remarcă prin luminozitatea și adâncimea culorii cu care este reprodusă imaginea. Pentru a avea o experiență cât mai bună, este esențial să calculați unghiul de vedere. Trebuie să vă imaginați două linii, de unde veți sta până la marginile ecranului, acest unghi nu ar trebui să fie mai mic de 33-35º, nici mai mare de 40º. Dacă este mai mult de 40º, veți fi foarte aproape de ecran și mai puțin de 33 înseamnă să nu vedeți ecranul ca o experiență cinematografică.

Sunetul

Când vine vorba de sunet, nu trebuie să cădeți în capcana de a cheltui mult pe un televizor sau proiector și puțin pe un dispozitiv audio. Ambele sunt esențiale pentru a obține o imersiune completă. Și aici aveți două opțiuni: alegeți un soundbar sau un home theater. Dacă nu aveți un buget prea mare sau destul spațiu acasă și vă este suficient să îmbunătățiți sunetul de pe televizor, în acest caz, recomandarea este să achiziționați un soundbar. Dar, dacă situația dumneavoastră este diferită, aveți un buget mai mare și căutați o experiență completă, fără îndoială, un home cinema este cea mai bună opțiune. Cea mai populară configurare este 5.1, ceea ce înseamnă 5 difuzoare și 1 subwoofer. Este la fel de important ca un home cinema să fie bun, să știi cum să-ți poziționezi bine difuzoarele și, desigur, acustica camerei să fie optimă. Calitatea sunetului va varia foarte mult dacă vreunul dintre acești factori nu este îndeplinit.

După ce ai găsit set-up-ul potrivit camerei tale și ești mulțumit de cum arată totul per total, tot ce trebuie să faci este să îți pregătești popcornul și filmul preferat și să te bucuri de ele singur, cu prietenii sau cu familia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri