Xerox achizitioneaza Global Imaging Systems pentru 1,5 mld. dolari

Compania Xerox Corp. a anuntat ca va achizitiona producatorul de tehnologie de birou Global Imaging Systems Inc. pentru suma de 1,5 miliarde dolari.

Xerox, al carei sediu se afla in Stamford, Connecticut, a declarat ca oferta, de 29 de dolari pe actiune, ridica valoarea Global Imaging Systems cu aproape 50% peste cotatia inregistrata la sfarsitul sedintei de tranzactionare de vineri, de 19,50 dolari pe actiune, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Grupul Xerox, care este cel mai mare furnizor mondial de imprimante, copiatoare si servicii destinate birourilor, a declarat ca se asteapta ca aceasta achizitie sa contribuie la majorarea castigurilor inregistrate in 2007. Global Imaging Systems vinde imprimante si copiatoare companiilor de dimensiuni mici si mijlocii, urmand a incepe sa vanda produse de administrare a documentelor fabricate de Xerox la putin timp dupa finalizarea acestei tranzactii.

"Achizitia companiei Global Imaging Systems ofera grupului Xerox acces la portofoliul de clienti al acestei", a declarat presedinta si directorul executiv al Xerox, Anne Mulcahy. Aceasta tranzactie urmeaza a fi finalizata in luna mai, reprezentand a treia achizitie facuta de Xerox in 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
SUA ar putea interzice aplicaţiile chineze de social media, inclusiv TikTok
Setari Cookie-uri