Gigantul american Google si-a lansat in Marea Britanie noul serviciu de plati Google Checkout, care va concura puternic Paypal-ul celor de la eBay, informeaza BBC.

Google Checkout, lansat la jumatatea anului trecut si disponibil numai cumparatorilor din SUA pana acum, va concura atat cu sistemele de plati utilizate de cei mai importanti comercianti din mediul online, cat si cu serviciul similar oferit de eBay, Paypal, liderul pietei de profil.

Acest proiect este conceput pentru a creste incasarile din publicitatea online, principalul domeniu de activitate al Google, obiectiv urmarit prin pozitionarea serviciului drept o modalitate mai ieftina de procesare a platilor efectuate de clientii gigantului IT.

Reprezentantii Google nu au oferit insa informatii legate de introducerea si in restul Europei a serviciului sau de plati.

Liderul absolut pe piata platilor online Paypal, divizie a eBay, acopera un sfert din tranzactiile realizate pe piata americana de profil, in timp ce Google Checkout si-a adjudecat doar 2%. Cercetatorii sustin ca daca ar fi eliminate din calcul tranzactiile realizate pe eBay, cota de piata a sistemului Paypal s-ar reduce la 8-9%, suficient pentru a ramane in fruntea clasamentului.

Dominatia absoluta exercitata de Google pe piata motoarelor de cautare online a atras venituri de 7,1 miliarde de dolari in 2006, precum si intarirea avantajului psihologic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri